Wil je starten als life coach? Zoek je expertise op te doen in specifieke domeinen als life coach? Of wil je met collega’s praktijkervaring uitwisselen en nieuwe inzichten opdoen?

Life Coach: het beroep van de toekomst.

Coaching is een beroep van de toekomst waar wij ten volle op willen inzetten. Dit wil zeggen dat aplusacademy coaches wil opleiden of ontwikkelen tot volwaardige, professionele hulpverleners.

Een professionele coach is een persoon die in eerste instantie zelf wil groeien. Iemand die beseft dat je alleen maar groei en verandering bij anderen kan bereiken als je eerst op jezelf inzet. Mensen die hun leven in handen pakken en bereid zijn aan zichzelf te werken. Walk the Talk.

Coachen is peilen naar de oorsprong

Als coach ga je niet te snel over naar oplossingen. Durven doorvragen en peilen naar de oorsprong van de problemen laat toe om samen het conflict beter te ontrafelen. I.p.v. na te denken over welke emmer te gebruiken om het water uit een lekkende kraan op te vangen, is het beter om uit te zoeken hoe de kraan kan worden dichtgedraaid.

Lees meer over onze visie op coaching.

life coach opleiding
life coach opleiding

Een unieke approach in coach opleiding

Met de aplusacademy willen we de opleidingen die we aanbieden zoveel mogelijk laten renderen voor alle deelnemers. Wij kiezen daarom ook voor kleinere groepen en bieden de theorie van onze opleidingen digitaal aan. Dit houdt in dat we tijdens de opleidingsdagen onmiddellijk overgaan tot praktijkgerichte oefeningen.

Omdat aplusacademy haar theorie aanbiedt op haar online platform, bepaal jij als deelnemer het tempo van de online lessen. Jij bepaalt wanneer en waar je de theorie wil doornemen. Deze lessen blijven ook na je opleiding steeds beschikbaar, zodat je steeds je kennis kan opfrissen.

Onze coach opleidingen hebben tot doel om de deelnemers in hun kracht te zetten. Concreet stelt het de jou in staat om anderen verder te doen groeien en effectiever te begeleiden. Je leert hoe je met enkele aangereikte tools gestructureerd en doelgericht kan coachen om je coachees te helpen groeien.

Start-to-Coach

Voor wie?

Ligt jouw hart bij mensen?  Voel je dat mensen als vanzelf naar jou toekomen en hun ziel voor jou blootleggen?  Trekt het je aan om mensen in hun krachten te kunnen zetten?  Wil je iets doen met die diepgewortelde interesse in jou om mensen te helpen groeien?

Hier is de plek waar je mensen leert coachen op een effectieve, diepgaande manier.  We leren je op een gestructureerde en resultaatgerichte manier coachen.

Wat leer je? 

In 4 dagen leer je de basisvaardigheden en wetmatigheden die je als life coach absoluut in je rugzak moet hebben.  Dankzij het heel effectieve en gestructureerde coaching model dat we hanteren, kan jij straks binnen elk domein je eerste ervaringen als life coach opdoen.  Je kan vervolgens je expertise en kennisdomein uitbreiden volgens je eigen wensen, maar je fundament daarvoor wordt in deze basis gelegd.

Word Expert

Voor wie?

Wil je je kennis als coach uitbreiden om mensen te helpen op vlak van hun relaties en gezin?  Of misschien wil je wel kennis opdoen om je eigen relatie en/of gezin naar een hoger niveau te tillen?

In deze opleiding ligt de focus op diepgaande kennis en inzichten. Aan de hand van praktijkgerichte cases kan je de theorie aan de praktijk toetsen.  Je ontdekt wat dit voor je eigen situatie en/of die van je (toekomstige) klanten betekent.  Als coach, begeleider of bemiddelaar breng je je expertise en capaciteiten naar een volgend level waardoor jij nog beter wordt in je dienstverlening.

2 modules

Je kan je specialiseren in 2 modules.  Jij maakt de puzzel volgens je eigen interesse en behoefte. 

  1. Relaties en gezinnen
  2. Samengestelde gezinnen

Erkende dienstverlener KMO-Portefeuille

Apluscoaching – waar Aplusacademy een onderdeel van is – is een door de Vlaamse Overheid erkende dienstverlener in het kader van de maatregel KMO-Portefeuille. Hierdoor kunnen kleine en middelgrote ondernemingen die opleiding aankopen bij apluscoaching 40% van het inschrijvingsgeld recupereren door deze subsidiemaatregel van de Vlaamse Overheid!

Ons erkenningsnummer voor opleidingen is DV.O220026. Het erkeningsnummer voor advies is DV.A220027.

Blog

Creatieve coaches met hun eigen model gezocht!?

september 4th, 2018|

Regelmatig wordt mij de vraag gesteld wat ik precies doe in mijn werk als coach en wat mijn visie over coaching is. Ik vond het tot voor kort een heel moeilijke vraag [...]

De voordelen van tegenslag

september 23rd, 2017|

Heb je ook van die momenten gekend waarop alles leek tegen te zitten, waarop de wereld misschien even helemaal onder je voeten leek weg te schuiven? In deze blog wil ik je [...]