Praktijkdagen

voor coaches, bemiddelaars, therapeuten, …

Zover ben je dan, je hebt je opleidingen gevolgd en kan aan de slag in je eigen praktijk, en je hebt misschien hier en daar al je eerste klanten. Maar hoe doe je dat, je praktijk als coach of bemiddelaar laten groeien? Als coach of bemiddelaar heb je nood aan uitwisseling van kennis en inzichten met collega’s, dat is gewoon zo. Je wil jezelf toch ook blijven confronteren met je eigen blinde vlekken om als individu en in je werk als coach te blijven groeien? Tenminste, dat is toch onze visie, dat doe je vanzelfsprekend als je een goede coach bent.  Als je alleen werkt, loop je op een bepaald moment vast en zou je graag met collega’s kunnen overleggen hoe zij ‘het’ aanpakken, hoe zij hun praktijk uitbouwen, als persoon blijven groeien en hoe ze cases aanpakken.

Aplus nodigt je mee uit aan de tafel waar een beperkt aantal coaches en/of bemiddelaars via een persoonlijke aanpak en mentoring samen groeien.

De praktijkdagen zijn erop gericht om gelijkgestemde coaches en bemiddelaars samen aan tafel te brengen, niet alleen voor hun persoonlijke groei, maar ook voor de groei van hun praktijk. Beide gaan hand in hand volgens ons. Enerzijds brengen de deelnemers hun eigen vragen in, het gaat dan over dat waar ze zelf tegenaan lopen en hulp in nodig hebben om een stap verder te komen. Anderzijds doorlopen we samen een programma van thema’s die Anja zelf heeft moeten leren om haar coachingpraktijk en werking te laten groeien. We laten een beperkt aantal deelnemers toe om de persoonlijke aanpak en diepgang te blijven bewaken. Eens je aan onze tafel aanschuift (na een persoonlijk gesprek met Anja), krijg je toegang tot de lessen die Anja zelf heeft geleerd, maar ook tot de uitdagingen waar ze op elk moment tegenaan kan lopen en hoe zij hier zelf mee omgaat. Hoe interessant kan het leven worden eens je leert om elke dag te kijken naar de uitnodigingen die het leven brengt om te groeien!? Hoe wordt het nog beter dan dit?

Wat behandelen we tijdens de praktijkdagen

  • elke praktijkdag gaan we in de oefening, op basis van een thema dat Anja aanreikt om jouw praktijk te helpen groeien.
  • accountability van de groep: zit je met een idee of een nieuwe droom die je nog wil realiseren? Dit is de plaats om deze te delen… je kan er vanop aan dat het groepsgevoel je zal helpen om je droom toch na te streven ondanks de kleine en minder kleine drempels die je daarbij tegenkomt.
  • we delen ook onze fouten, zodat we er met z’n allen kunnen uit leren. Anja is ervan overtuigd dat de groep net sterker wordt door het delen van kwetsbaarheid en onzekerheden. Ze geeft hier met gemak zelf het voorbeeld in.
  • groepscoaching: je loopt soms vast op iets en dan kan je dit als case in de groep inbrengen om er samen uit te leren – jij groeit doordat de groep jou coacht en de groep groeit omdat ze een case samen kunnen behandelen.
  • inspiratie: we delen voluit lectuur, weetjes, interessante opleidingen, filmpjes, …
7 tips voor stiefouders

Reserveer jouw plaats aan onze tafel

– 10 sessies per jaar of 60 uren
– maandelijkse afspraak gedurende 1 werkdag van 9u30 tot 15u30
– tijdens de zomermaanden is er geen praktijkdag, maar nodigt Anja & Patsy de deelnemers uit op een
   teambuilding
– inschrijven aan € 2 500 excl. BTW, catering apart te betalen € 175 excl. BTW
– alle trainingen gaan door bij apluscoaching in Aartselaar
– inschrijven via KMO portefeuille mogelijk