Professionele Coach Opleidingen

De professionele coach opleidingen van Aplusacademy – Start-to-Coach, Relatiecoach en Plusoudercoach – zijn coach opleidingen waarin het niet de bedoeling is om jou in een harnas van technieken te dwingen, maar wel om jou een zeer sterk basismodel als fundament mee te geven.

Met de basis die we trainen op de Start-to-Coach opleiding, kan je vervolgens vanuit jouw authenticiteit verder bouwen aan de specialisatie die jij zelf wil uitgaan. Of je nu burn-out coach, stress coach, gezins- en relatiecoaching verkiest of je wil werken rond work-life balance, perfectionisme, loopbaanbegeleiding of natuurcoaching, onze coach opleiding is voor jou een ideale basis.

Kies je als Relatiecoach of Plusoudercoach voor diepgang en duurzaamheid en wil je je kennis uitbreiden. Mat deze opleiding breng je je expertise en capaciteiten naar een volgend level waardoor jij nog beter wordt in je dienstverlening. Ontdek onze 2 specialisatieopleidingen hieronder.

Life Coach: het beroep van de toekomst.

Coaching is een beroep van de toekomst waar wij ten volle op willen inzetten. Dit wil zeggen dat aplusacademy coaches wil opleiden of ontwikkelen tot volwaardige, professionele hulpverleners.

Een professionele coach is een persoon die in eerste instantie zelf wil groeien. Iemand die beseft dat je alleen maar groei en verandering bij anderen kan bereiken als je eerst op jezelf inzet. Mensen die hun leven in handen pakken en bereid zijn aan zichzelf te werken. Walk the Talk.

Coachen is peilen naar de oorsprong

Als coach ga je niet te snel over naar oplossingen. Durven doorvragen en peilen naar de oorsprong van de problemen laat toe om samen het conflict beter te ontrafelen.

Coaching is niet hetzelfde als consulting of therapie. Elke discipline is verschillend en heeft een andere benadering. Bij coaching ligt de focus op de toekomst, op de zaken die de coachee gaat realiseren.

  • Focus op de toekomst, geen analyse van het verleden.
  • Een coach stelt gerichte vragen en geeft geen advies.
  • Een coach is zoals een GPS en leidt de klant naar zijn doelen.
  • Bij coaching ligt de focus op de toekomst en hoe de klant zichzelf daarin ziet.
  • Als coach vertrek je vanuit de waarden, kwaliteiten en talenten van de klant.

Lees meer over onze visie op coaching.

life coach opleiding
life coach opleiding

Een unieke approach in coach opleidingen

Met de aplusacademy willen we de opleidingen die we aanbieden zoveel mogelijk laten renderen voor alle deelnemers. Wij kiezen daarom ook voor kleinere groepen en bieden de theorie van onze opleidingen digitaal aan. Dit houdt in dat we tijdens de opleidingsdagen onmiddellijk overgaan tot praktijkgerichte oefeningen.

Omdat aplusacademy haar theorie aanbiedt op haar online platform, bepaal jij als deelnemer het tempo van de online lessen. Jij bepaalt wanneer en waar je de theorie wil doornemen. Deze lessen blijven ook na je opleiding steeds beschikbaar, zodat je steeds je kennis kan opfrissen.

Onze coach opleidingen hebben tot doel om de deelnemers in hun kracht te zetten. Concreet stelt het de jou in staat om anderen verder te doen groeien en effectiever te begeleiden. Je leert hoe je met enkele aangereikte tools gestructureerd en doelgericht kan coachen om je coachees te helpen groeien.

Start-to-Coach

De meest effectieve opleiding tot life coach

Opleidingsfiche

VOOR
Coaches in wording
Coaches die diepgang en structuur zoeken

DUURTIJD
37u online theorie
14 dagen live opleiding
1 facultatieve examendag

PRIJS

  • Level 1 – online € 500
  • Level 2 – 4 dagen € 1.750*
  • Level 3 – 6 dagen € 2.500*
  • Start your Business – 4 dagen € 2.250*

prijzen excl. 21 % BTW
* komt in aanmerking voor KMO-portefeuille
**optioneel

Meer info

Ga voor een effectieve coach opleiding en
maak het verschil als life coach

De Start-to-Coach opleiding van Aplusacademy is een professionele coaching opleiding waarin het niet de bedoeling is om jou in een harnas van technieken te dwingen. We geven je wel een zeer sterk basismodel als fundament mee aan iedereen die wil starten met coachen, al dan niet in bijberoep.

Wij zien coaching als een levenshouding, iets wat je in je dagdagelijkse omgang met anderen toepast om het beste uit jezelf en je omgeving te halen. Coaching is een basisinterventie voor de prestatieverbetering van een individu, een team of een organisatie.

Dit programma is voor:

Startende coaches die hun eigen comfortzone durven te verlaten en die willen blijven groeien als mens en als coach.

Mensen die het belangrijk vinden om meer over zichzelf te leren, bereid zijn om aan zichzelf te werken en er anderen mee te inspireren.

Startende coaches die voor diepgang en duurzaamheid kiezen en die open staan voor nuchtere spiritualiteit.

Mensen die op zoek zijn naar een opleiding met veel tijd voor praktijkgerichte oefeningen waarmee zijn hun eerste ervaring in coachen kunnen opdoen.

Met de Start-to-Coach opleiding krijg je een zeer sterk basismodel als fundament mee. Met onze coaching opleiding kan je vervolgens vanuit jouw authenticiteit verder bouwen aan de specialisatie die jij zelf wil uitgaan. Of je nu burn-out coach, stress coach, gezins- en relatiecoaching verkiest of je wil werken rond work-life balance, perfectionisme, loopbaanbegeleiding of natuurcoaching,

Heb je nog vragen over onze coaching opleiding of wil je praten over jouw coaching plannen? Contacteer ons en iemand van het Aplus team zal contact met je opnemen. Wees gerust. Wij gaan jou niet proberen te overtuigen om je bij ons aan te sluiten. Gewoon een vrijblijvend gesprek.

Ik had graag over mijn coaching plannen gesproken

Erkende dienstverlener KMO-Portefeuille

Apluscoaching – waar Aplusacademy een onderdeel van is – is een door de Vlaamse Overheid erkende dienstverlener in het kader van de maatregel KMO-Portefeuille. Hierdoor kunnen kleine en middelgrote ondernemingen die opleiding aankopen bij apluscoaching 40% van het inschrijvingsgeld recupereren door deze subsidiemaatregel van de Vlaamse Overheid!

Ons erkenningsnummer voor opleidingen is DV.O220026. Het erkeningsnummer voor advies is DV.A220027.

Waar kan je ons vinden?
Blijf op de hoogte
Ontdek het team