Professionele Coach Opleidingen

De professionele coach opleidingen van Aplusacademy – Start-to-Coach, Relatiecoach en Plusoudercoach – zijn coach opleidingen waarin het niet de bedoeling is om jou in een harnas van technieken te dwingen, maar wel om jou een zeer sterk basismodel als fundament mee te geven.

Met de basis die we trainen op de Start-to-Coach opleiding, kan je vervolgens vanuit jouw authenticiteit verder bouwen aan de specialisatie die jij zelf wil uitgaan. Of je nu burn-out coach, stress coach, gezins- en relatiecoaching verkiest of je wil werken rond work-life balance, perfectionisme, loopbaanbegeleiding of natuurcoaching, onze coach opleiding is voor jou een ideale basis.

Kies je als Relatiecoach of Plusoudercoach voor diepgang en duurzaamheid en wil je je kennis uitbreiden. Mat deze opleiding breng je je expertise en capaciteiten naar een volgend level waardoor jij nog beter wordt in je dienstverlening. Ontdek onze 2 specialisatieopleidingen hieronder.

Life Coach: het beroep van de toekomst.

Coaching is een beroep van de toekomst waar wij ten volle op willen inzetten. Dit wil zeggen dat aplusacademy coaches wil opleiden of ontwikkelen tot volwaardige, professionele hulpverleners.

Een professionele coach is een persoon die in eerste instantie zelf wil groeien. Iemand die beseft dat je alleen maar groei en verandering bij anderen kan bereiken als je eerst op jezelf inzet. Mensen die hun leven in handen pakken en bereid zijn aan zichzelf te werken. Walk the Talk.

Coachen is peilen naar de oorsprong

Als coach ga je niet te snel over naar oplossingen. Durven doorvragen en peilen naar de oorsprong van de problemen laat toe om samen het conflict beter te ontrafelen.

Coaching is niet hetzelfde als consulting of therapie. Elke discipline is verschillend en heeft een andere benadering. Bij coaching ligt de focus op de toekomst, op de zaken die de coachee gaat realiseren.

  • Focus op de toekomst, geen analyse van het verleden.
  • Een coach stelt gerichte vragen en geeft geen advies.
  • Een coach is zoals een GPS en leidt de klant naar zijn doelen.
  • Bij coaching ligt de focus op de toekomst en hoe de klant zichzelf daarin ziet.
  • Als coach vertrek je vanuit de waarden, kwaliteiten en talenten van de klant.

Lees meer over onze visie op coaching.

life coach opleiding
life coach opleiding

Een unieke approach in coach opleidingen

Met de aplusacademy willen we de opleidingen die we aanbieden zoveel mogelijk laten renderen voor alle deelnemers. Wij kiezen daarom ook voor kleinere groepen en bieden de theorie van onze opleidingen digitaal aan. Dit houdt in dat we tijdens de opleidingsdagen onmiddellijk overgaan tot praktijkgerichte oefeningen.

Omdat aplusacademy haar theorie aanbiedt op haar online platform, bepaal jij als deelnemer het tempo van de online lessen. Jij bepaalt wanneer en waar je de theorie wil doornemen. Deze lessen blijven ook na je opleiding steeds beschikbaar, zodat je steeds je kennis kan opfrissen.

Onze coach opleidingen hebben tot doel om de deelnemers in hun kracht te zetten. Concreet stelt het de jou in staat om anderen verder te doen groeien en effectiever te begeleiden. Je leert hoe je met enkele aangereikte tools gestructureerd en doelgericht kan coachen om je coachees te helpen groeien.

Start-to-Coach

De meest effectieve opleiding tot life coach

Opleidingsfiche

VOOR
Coaches in wording
Coaches die diepgang en structuur zoeken

DUURTIJD
10u online theorie
11 dagen live opleiding
2u webinar
1 facultatieve examendag

PRIJS
Opleidingskost € 4 250*
Cateringkost € 275
DNA code € 150**
DNA rapport € 100**

prijzen excl. 21 % BTW
* komt in aanmerking voor KMO-portefeuille
**optioneel

Ga voor een effectieve coach opleiding en
maak het verschil als life coach

De Start-to-Coach opleiding van Aplusacademy is een professionele coach opleiding waarin het niet de bedoeling is om jou in een harnas van technieken te dwingen, maar wel om een zeer sterk basismodel als fundament mee te geven aan iedereen die life coach wil worden.

Wij zien coaching als een levenshouding, iets wat je in je dagdagelijkse omgang met anderen toepast om het beste uit jezelf en je omgeving te halen. Coaching is een basisinterventie voor de prestatieverbetering van een individu, een team of een organisatie.

Dit programma is voor:

Coaches die voor diepgang en duurzaamheid kiezen en die open staan voor nuchtere spiritualiteit. Coaches die hun eigen comfortzone durven te verlaten en die willen blijven groeien als mens en als coach. Voor mensen die hun leven in handen pakken en bereid zijn

aan zichzelf te werken.

  • Wil je op een authentieke manier coachen?
  • Wil je mensen leren coachen op een effectieve, diepgaande manier?
  • Wil je mensen helpen om hun doelen te bereiken en hen effectief helpen groeien?

Dan is de Start-to-Coach opleiding iets voor jou.

Start-to-Coach

Voor wie?

Ligt jouw hart bij mensen?  Voel je dat mensen als vanzelf naar jou toekomen en hun ziel voor jou blootleggen?  Trekt het je aan om mensen in hun krachten te kunnen zetten?  Wil je iets doen met die diepgewortelde interesse in jou om mensen te helpen groeien?

Hier is de plek waar je mensen leert coachen op een effectieve, diepgaande manier.  We leren je op een gestructureerde en resultaatgerichte manier coachen.

Wat leer je? 

In 4 dagen leer je de basisvaardigheden en wetmatigheden die je als life coach absoluut in je rugzak moet hebben.  Dankzij het heel effectieve en gestructureerde coaching model dat we hanteren, kan jij straks binnen elk domein je eerste ervaringen als life coach opdoen.  Je kan vervolgens je expertise en kennisdomein uitbreiden volgens je eigen wensen, maar je fundament daarvoor wordt in deze basis gelegd.

WORD LIFE COACH
ebook Starten als Life Coach

Word Expert

Voor wie?

Wil je je kennis als coach uitbreiden om mensen te helpen op vlak van hun relaties en gezin?  Of misschien wil je wel kennis opdoen om je eigen relatie en/of gezin naar een hoger niveau te tillen?

In deze opleiding ligt de focus op diepgaande kennis en inzichten. Aan de hand van praktijkgerichte cases kan je de theorie aan de praktijk toetsen.  Je ontdekt wat dit voor je eigen situatie en/of die van je (toekomstige) klanten betekent.  Als coach, begeleider of bemiddelaar breng je je expertise en capaciteiten naar een volgend level waardoor jij nog beter wordt in je dienstverlening.

2 modules

Je kan je specialiseren in 2 modules.  Jij maakt de puzzel volgens je eigen interesse en behoefte. 

  1. Relaties en gezinnen
  2. Samengestelde gezinnen
WORD PLUSOUDERCOACH
WORD RELATIECOACH

Coaching Mentorship Programma

Voor wie?

Het Coaching Mentorship Programma is gemaakt voor de coaches die het écht menen en zich willen verdiepen. Als je life coach bent of je wil graag life coach worden, dan kan je je best aansluiten bij een succesvolle en ervaren life coach die je kan trainen en begeleiden. Dit geeft je niet alleen de beste kennis van het coaching programma, je mentor coach is je rolmodel, jouw adviseur en gids als je je eigen coaching praktijk begint.

Coaching is het beroep van de toekomst waar wij ten volle op willen inzetten. Met het Coaching Mentorship Programma willen we coaches begeleiden  en ontwikkelen tot volwaardige, professionele coaches.

Een professionele coach is een persoon die in eerste instantie zelf wil groeien. Het is iemand die beseft dat je alleen maar groei en verandering bij anderen kan bereiken als je eerst op jezelf inzet. Professionele coaches pakken hun eigen leven ook in handen en zijn bereid aan zichzelf te blijven werken.

Dit is het “Walk the Talk” principe dat wij hoog in het vaandel dragen.

ONTDEK MEER

Erkende dienstverlener KMO-Portefeuille

Apluscoaching – waar Aplusacademy een onderdeel van is – is een door de Vlaamse Overheid erkende dienstverlener in het kader van de maatregel KMO-Portefeuille. Hierdoor kunnen kleine en middelgrote ondernemingen die opleiding aankopen bij apluscoaching 40% van het inschrijvingsgeld recupereren door deze subsidiemaatregel van de Vlaamse Overheid!

Ons erkenningsnummer voor opleidingen is DV.O220026. Het erkeningsnummer voor advies is DV.A220027.

Blog

Creatieve coaches met hun eigen model gezocht!?

september 4th, 2018|

Regelmatig wordt mij de vraag gesteld wat ik precies doe in mijn werk als coach en wat mijn visie over coaching is. Ik vond het tot voor kort een heel moeilijke vraag [...]

De voordelen van tegenslag

september 23rd, 2017|

Heb je ook van die momenten gekend waarop alles leek tegen te zitten, waarop de wereld misschien even helemaal onder je voeten leek weg te schuiven? In deze blog wil ik je [...]

Waar kan je ons vinden?
Blijf op de hoogte
Ontdek het team