Heb je ook van die momenten gekend waarop alles leek tegen te zitten, waarop de wereld misschien even helemaal onder je voeten leek weg te schuiven?

In deze blog wil ik je graag voorstellen aan Joe Dubya, alias SoCal Legend en ambassadeur voor Evolve Skateboard. Zijn verhaal is een mooi voorbeeld van hoe tegenslag de voorbode kan zijn van nieuw geluk.

Je wist waar je aan begon!?  Je weet nooit wat het vervolg zal zijn van een weg die je inslaat …

Enkele jaren geleden gaf ik mijn man een elektrisch skateboard als kerstgeschenk. Wat we toen echter niet wisten, was dat dit het begin van een totaal nieuwe wereld betekende. Hij kreeg niet alleen een skateboard, hij kreeg er een heel nieuwe familie bij.


Evolve Community


De Evolve Skateboards community op Facebook is de plaats waar de ‘riders’ ervaringen delen, mekaar helpen met tips, afspreken om samen te gaan rijden en mekaars leven delen. Al snel bleek dat het 2e wereldkampioenschap in Parijs zou doorgaan, afgelopen zomer. Mijn man moest en zou erbij zijn, niet om te winnen, wel om zijn “maten” te ontmoeten. Daags voor we met de hele familie naar Parijs vertrokken, gebeurde het onmogelijke: een heel jaar had hij zonder problemen met zijn board gereden en net nu ging de batterij kapot. Een hulpkreet in de Facebook groep kreeg als antwoord “We will help you”.

In Parijs aangekomen, was mijn man inderdaad genoodzaakt om te wachten op hulp. En terwijl hij wachtte, midden in zijn frustratie, gebeurden de mooiste dingen. Want daar kwam hij plots Joe tegen, de eerste van de ‘maten’ die stopte en zei “I know you”. Natuurlijk, ze kenden mekaar al van foto’s en posts op Facebook, er was al een connectie ondanks de grote afstand. Door het kapotte board kreeg mijn man de tijd om te praten met enkele mensen. Iets wat hij niet zo makkelijk zou doen moest hij zijn board hebben. Hij heeft namelijk eerst wat tijd nodig om af te tasten en open te bloeien in de contacten. Maar nu was er direct een gespreksonderwerp en gezamenlijke interesse.

En zo gebeurde het dat we Joe ook snel beter leerden kennen.